Over Wederkerige

Na opnieuw een brand, hebben in 1820 enkele West-Friese de koppen bijeen gestoken en besloten een coöperatie op te richten. Zij hadden als doel de financiële smart na een brand wat te verzachten. Eén voor allen en allen voor één dus, zonder winstbejag.

Op 8 augustus 1820 werd in Benningbroek de ‘Wederkerige Waarborgmaatschappij tegen Brand- en Bliksemschade aan vaste en lichamelijke roerende goederen' opgericht. De onderlinge is opgericht als een “boeren-onderlinge”. De namen van de oorspronkelijke oprichters zijn niet bekend. Wat wel bekend is dat de directie werd gevormd door Klaas Zijp te Midwoud, Arie Winkel te Benningbroek en Jan Koenis te Sijbekarspel. We gaan ervan dat zij ook iets te maken hebben gehad met de oprichting. Later is de onderlinge samengegaan met de Enkhuizer Onderlinge Verzekeringsmaatschappij. 

In juli 2011 heeft Ansvar Verzekeringsmaatschappij N.V. de verzekeringsactiviteiten van Onderlinge Waarborgmaatschappij 'Wederkerige 1820' te Hoorn overgenomen. Sinds 1 juni 2014 zijn de medewerkers Hoorn verhuisd naar Amsterdam.

Voorwaarden en documenten

Bent u op zoek naar voorwaarden of andere documentatie? Kijk dan hier onder het kopje Wederkerige.

Vind een assurantieadviseur

AnsvarIdéa werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
{{advisor.Phone}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor